En cas d’urgence Police 117 | Ambulance 144

Çfarë është dhuna?

NGATËRRESË APP DHUNË?

Shumicës së çifteve iu ndodh herë pas here të ngatërrohen me njeri-tjetrin. Mes partnerëve ndodh që të ketë zemërim, pa pasur ndonjë pasojë domosdoshmërisht negative. Dhuna në jetën bashkëshortore është një gjë tjetër. Dhuna ka efekt shkatërrues mbi të gjithë anëtarët e familjes. Kur ushtrohet dhunë, respekti për tjetrin dhe barazia mes partnerëve zhduket.

Dhuna në jetën bashkëshortore shfaqet në jetën e një çifti të martuar, por edhe kur ata bashkëjetojnë. Dhuna mund të shfaqet që në fillim të një marrëdhënieje, pas disa vitesh jete të përbashkët apo në momentin e ndarjes.

CIKLI I DHUNËS

Dhuna shfaqet në formë cikli. Në shumicën e rasteve, me kalimin e kohës, episodet e dhunës bëhen gjithnjë e më të shpeshta dhe sulmet gjithnjë e më të rënda. Nëse nuk ndërmerret asgjë për ndërprerjen e dhunës, ky shkallëzim mund të arrijë deri aty sa të shkaktojë plagë të rrezikshme për jetën, dëmtime të pariparueshme, deri në vrasje të viktimës.

Quitter le site (touche esc) Poser une question
Retour au sommet