En cas d’urgence Police 117 | Ambulance 144

Bej nje pyetje

BEJ NJE PYETJE

Jeni viktimë apo autor i dhunës, apo njihni dikë rreth jush që ka dhunë në familje? Mos qëndroni vetëm me vuajtjet tuaja.


Ju jetoni një situatë të vështirë, të dhimbshme. Ndiheni të vetmuar dhe të pafuqishëm. Keni një pyetje, a ju mungon informacioni, apo thjesht dëshironi të tregoni se çfarë po kaloni? Profesionistët me përvojë do t’ju dëgjojnë dhe do t’ju përgjigjen në këtë faqe.


Faqja e internetitviolquefaire.ch është e vendosur në Zvicër. Vetëm përdoruesit e internetit që banojnë në Zvicër mund të marrin një përgjigje të personalizuar.


Për të gjetur adresa të dobishme në Francë, mund të kontaktoni “Association Solidarité Femmes” (Shoqata e Solidaritetit të Grave), INAVEM ose numrin pa pagesë 3919. Për ata që kryejnë dhunë, FNACAV është në dispozicion për të ndihmuar.


Rrjeti evropian WAVE është gjithashtu i disponueshëm për t’ju ndihmuar të gjeni informacionin e kontaktit për organizatat afër jush që mund të ofrojnë ndihmë konkrete për situatën tuaj nëse dëshironi.

Këshilla personale

Nëvioletquefaire.ch, ju mund t’i bëni në mënyrë anonime të gjitha pyetjet që ju shqetësojnë personave të specializuar për të ndihmuar viktimat dhe autorët e dhunës në familje. Përvoja e tyre i lejon ata të kuptojnë kompleksitetin e situatës suaj dhe t’ju mbështesin. Do të merrni këshilla të këshilluara, të përshtatura me kontekstin tuaj të veçantë.

Situata juaj po merr vëmendjen më të madhe

Ju mund të mendoni se situata juaj nuk është aq e keqe, se duhet t’u lini vend atyre që “kanë nevojë vërtet”. Dijeni se situata juaj është po aq e rëndësishme sa të tjerët. Kjo faqe është për të gjithë ata që janë prekur nga dhuna, ne kemi kohë t’ju kushtojmë.

Ju jeni një emigrant në Zvicër dhe keni një pyetje ligjore

Ju jeni një emigrant zviceran, jetoni me dhunë në çiftin tuaj dhe dëshironi një këshillë ligjore? Mos ngurroni të na kontaktoni.

Për kantonin e Bernës

Qendra Social Protestant (CSP) – info@csp-beju.ch
Për kantonin e Friburgut:
CCSI / SOS – info@ccsi-fr.ch
Caritas – info@caritas-fr.ch
Për kantonin e Gjenevës:
Qendra Social Protestant (CSP) – info@csp-ge.ch
Për kantonin e Jura:
Qendra Social Protestant (CSP) – consultation@csp-beju.ch
Për kantonin e Neuchâtel:
Caritas – caritas.neuchatel@ne.ch
Për kantonin e Valais:
Center Suisse – Immigrés – csivs@bluewin.ch
Për kantonin e Vaud:
Fraternité du Center Social Protestant (CSP) – frat@csp-vd.ch

Si të bëni një pyetje

Për të bërë një pyetje, thjesht regjistrohuni në faqen tonë me një emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Shërbimi është falas. Nëse nuk keni ende akses, mund të regjistroheni në Espace Perso (hapësira personale) më poshtë. Është shumë e thjeshtë dhe shumë e shpejtë. Më pas mund të bëni pyetjen tuaj dhe ne do t’ju përgjigjemi në kohën më të mirë. Zakonisht, koha jonë e përgjigjes është tre ditë pune, megjithatë, për pyetje në gjuhë të ndryshme nga frëngjishtja, mund të zgjasë pak më shumë. Për të parë përgjigjen tonë, duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj me emrin tuaj të përdoruesit dhe më pas të klikoni në “Mon compte” (Llogaria ime).

Ju mund të bëni një pyetje në këto gjuhë

Deutsch – gjermanisht
anglisht – anglisht
اللغة العربية- Arabisht
Español – spanjisht
Italiano – italisht
Polski – polake
portugalisht – portugalisht
Bosanski-hrvatski-srpski – boshnjakisht / kroatisht / serbisht
Soomaali – somalez
தமிழ் – Tamile
Türkçe – turqisht

Quitter le site (touche esc) Poser une question
Retour au sommet